Lineas neemt Independent Rail Partner over

Het Belgische goederenvervoersbedrijf Lineas neemt Independent Rail Partner (IRP) over. De overname is een belangrijke volgende stap in de groeistrategie van het bedrijf, en met name in de Rotterdamse haven.

De overname werd vandaag bekend gemaakt. De onderneming zet daarbij in op partnerships of overnames van andere dynamische privéspelers om zo een echte ruggengraat voor het goederenvervoer per spoor in Europa uit te bouwen.

Strategische keuze

IRP, een langdurige partner van Lineas, is expert op het gebied van first en last mile-diensten in de regio Rotterdam en een toonaangevende operator in Nederland die de grootste haven van Europa met de rest van het land verbindt.

Voor het Green Xpress Network van Lineas is de haven van Rotterdam van groot strategisch belang. Het netwerk verbindt op unieke wijze verschillende westelijke havens met de rest van Europa en met de overname van IRP versterkt het nu de verbinding met Rotterdam. Al eerder werkten IRP en Lineas al samen. Met de overname kan Lineas haar klanten een snellere doorlooptijd bieden en betere spoorverbindingen.

Independant Rail Partner

Independent Rail Partner is een onafhankelijke spoorvrachtoperator. Het werd opgericht in 2011 en is gevestigd in Zwijndrecht, Nederland. Met een sterke aanwezigheid in Port of Rotterdam en een ruime dekking in de Nederlandse markt, verleent het bedrijf diensten voor andere spoorvrachtoperatoren. Independent Rail Partner heeft 35 mensen in dienst en heeft een vloot van 12 locomotieven.