Stakingen bij ProRail van de baan

De komende periode rijdt de NS minder treinen in de spits en na 18:30 (Foto: Rob Dammers)
De komende periode rijdt de NS minder treinen in de spits en na 18:30 (Foto: Rob Dammers)

De aangekondigde acties van FNV Spoor op donderdag 29 april, vrijdag 30 april en zaterdag 1 mei zijn van de baan. Dat heeft de vakbond woensdagavond bekend gemaakt.

ProRail en FNV Spoor hebben een akkoord bereikt over de CAO-onderhandelingen. Hierdoor zullen de geplande stakingen niet doorgaan, en zullen de treinen gewoon volgens dienstregeling rijden. Op donderdag zou het de beurt zijn aan de verkeerleidingsposten in Den Haag, Rotterdam, Dordrecht en Roosendaal en op vrijdag de regio’s Eindhoven, Maastricht, Arnhem, Zwolle en Groningen aan de beurt. Op zaterdag zou er vanaf vijf uur 's ochtend een 24-uurs staking plaatsvonden. Nu het akkoord bereikt is zullen de treinen ook dan gewoon blijven rijden, en zijn de acties gestaakt.

Werkonderbreking

Leden van de FNV Spoor hadden woensdag het werk in de ProRail verkeersleidingsposten neerlegd voor een betere CAO. De bonden CNV Vakmensen en VHS Railprofessionals gingen eerder al akkoord met het voorstel van ProRail, hoewel er nog wordt onderhandeld over de 'Eerder stoppen met werken-regeling'. Na lang onderhandelen met de vakbond FNV Spoor heeft ProRail een woensdag nog een akkoord bereikt over de looptijd van de cao en de voorgestelde loonsverhoging.