NS-medewerker tijdens mishandeling op spoor geduwd

Archiefbeeld van een aanhouding. (Foto: Politie)
Archiefbeeld van een aanhouding. (Foto: Politie)

Twee mannen zijn dinsdagavond aangehouden in de omgeving van station Gouda. Zij worden verdacht van het mishandelen van twee NS-medewerkers. Een van hen zou van het perron zijn geduwd.

Het incident vond dinsdagavond plaats op station Gouda. De twee mannen waren op het station in Gouda uit de trein gezet omdat ze zonder treinkaartje reisden en zich niet wilden identificeren. Op het perron stonden twee NS-medewerkers klaar om het tweetal op te vangen, zodat ze daar een vervoersbewijs konden kopen. Helaas wou het tweetal niet meewerken om hun legitimatie te tonen tegenover het veiligheidspersoneel van de NS.

Toen de medewerkers over wouden gaan tot aanhouding werd ze door het duo aangevallen. Eén van hen kreeg klappen en werd van het perron geduwd. De andere medewerker kreeg ook klappen tegen zijn hoofd. Uiteindelijk kon de geduwde medewerker met hulp van zijn collega en een reiziger weer op het perron komen.

Ongeveer een uur na de mishandeling kon de politie het duo in de boeien slaan. Ze zitten nog vast en worden gehoord. Inmiddels hebben de NS-medewerkers aangifte gedaan.