Franse minderjarigen aangehouden na poging tot diefstal van trein

Een archieffoto van een BB15000 locomotief van de SNCF (Foto: Joachim Lutz)
Een archieffoto van een BB15000 locomotief van de SNCF (Foto: Joachim Lutz)

Vier Franse minderjarigen hadden een opmerkelijk besluit genomen na een uitje. Ze kregen het idee om zelfstandig met een trein te rijden om naar huis te gaan. Ze probeerden hierop een railvoertuig te stelen, maar kregen deze niet aan de praat.

Het voorval vond in de nacht van vrijdag op zaterdag plaats in Saverne, wat in het noordoorsten van Franktijk ligt, waar vier jongens variërend in de leeftijd van 16 tot en met 18 op onbekende wijze toegang kregen tot de locomotief. Hun bedoeling was om Straatsburg, wat 40 kilometer verderop ligt, te bereiken, maar ze kregen de locomotief niet in beweging. Het is niet duidelijk om het een goederenlocomotief of een reizigerstrein ging.

Toen het viertal de trein niet in beweging kreeg namen ze hun verlies met een nieuw besluit om gewoon als passagier in een andere trein naar hun bestemming te stappen. Eenmaal op hun bestemming werden ze opgewacht door de politie. Drie jongens zijn aangehouden, en naar de vierde wordt nog gezocht.

Inmiddels loopt er een aanklacht tegen het viertal waarin gesproken wordt over "een verbazingwekkende en ongeloofelijke daad."