Stemmen dit jaar mogelijk op veertig stations

 (Foto: Ischa1)
(Foto: Ischa1)

Stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen kan woensdag 17 maart op 40 stations in Nederland. Het stembureau op station Nijmegen opent als eerste om 05.15 uur. Op maandag 15 en dinsdag 16 maart is het alvast mogelijk om op zes stations te stemmen, vooral voor kiezers die tot een coronarisicogroep behoren.

Met de stationsstembureaus willen NS, ProRail en gemeenten het voor noodzakelijke reizigers zo makkelijk mogelijk maken om onderweg te stemmen.

Stemmen kan met een geldige stempas en een geldig identiteitsbewijs op een station in de eigen gemeente. In een andere gemeente is stemmen mogelijk met een vooraf aangevraagde kiezerspas. Na station Nijmegen openen vanaf 05.30 uur de stembureaus op station Meppel en Zwijndrecht.

Coronamaatregelen

Voor alle stembureaus in het land gelden maatregelen om de kans op besmetting met het coronavirus zo klein mogelijk te houden. Zie de website van de Rijksoverheid.nl voor meer informatie over deze maatregelen.

De NS heeft een actueel overzicht van deelnemende stembureaus op stations en de openingstijden gepubliceerd. Deze kan je hier vinden.