Station Driehuis en Uitgeest ondergaan grote vernieuwing

Spoorbeheerder Prorail gaat twee stations in Noord-Holland flink verbouwen. Het gaat om de stations Driehuis en Uitgeest. De verbouwing is nodig vanwege de uitbreiding van de sporen zodat er meer intercity's kunnen rijden tussen Amsterdam en Alkmaar.

Bij het station van Uitgeest zal er straks een loopbrug van 85 meter lang verschijnen. Deze zal straks toegang bieden tot de perrons in plaats van de tunnel die er nu is. De bestaande tunnel zal enkel in gebruik blijven voor voetgangers en fietsers die de andere kant van het spoor willen bereiken. Het project gaat in 2023 van start en wordt in 2028 afgerond. Een precieze datum is nog niet bekend.

Bij station Driehuis zal het station ook aanzienlijk op de schop gaan. Er komen nieuwe ingangen, en het meubilair wordt vervangen. Tijdens de verbouwing zal de reizigerstunnel worden afgesloten zijn. Er wordt in de periode een omleidingsroute ingesteld via de trappentorens aan de buitenkant van het station. Van 15 maart tot en met het eind van het jaar zal er gewerkt worden aan het station.