Trenitalia schaft extra Coradia Stream treinen aan

De Coradia Stream die in 2018 op InnoTrans Berlin gepresenteerd werd (Foto: Treinenweb)
De Coradia Stream die in 2018 op InnoTrans Berlin gepresenteerd werd (Foto: Treinenweb)

De Coradia Stream in Italië zal de komende jaren nog vaker te zien zijn. De regio Apulië heeft pas geleden het aantal treinen in bestelling verhoogd. De uitbreiding van de vloot is mogelijk vanwege een raamcontract met fabrikant Alstom.

Meer dan een jaar geleden kwam de regio Apulië met Trenitalia overeen om de vloot van rollend materieel in de regio te vernieuwen door 21 Coradia Stream treinen te bestellen. Nu worden er eens nog zeven treinen besteld, wat het totaal op 28 brengt. De order is 114 miljoen euro waard.

De levering van de extra treinen zal in 2023 plaatsvinden, en de treinen zullen aan de oostkust van Italië moeten verschijnen. Het totale aantal treinen in bestelling voor de regio Apulië groeit van 43 treinen naar 50. Hiervan zijn er 28 door de regio Apulië aangeschaft en 22 stuks aangeschaft door Trenitalia. Ook de Italiaanse vervoerder FNM heeft in 2019 al bekendgemaakt om met dit type trein te rijden waarbij er zelfs gekozen is voor een waterstof-variant. Ook staat deze trein in Nederland bekend als de ICNG, waarbij deze in tegenstelling tot de Italiaanse variant een maximale snelheid bereikt kan worden van 200 kilometer per uur.

Deze treinstellen staan ook bekend als "Pop" treinen. Trenitalia gebruikt dansstijlen voor de modernste treinen, zoals Jazz, Swing en Rock.