Relschoppers richten enorme ravage aan op en rond Eindhoven Centraal

Politie en NS: Mijd station Eindhoven Centraal (Foto: Treinenweb)
Politie en NS: Mijd station Eindhoven Centraal (Foto: Treinenweb)

Relschoppers hebben vandaag voor een flinke ravage in Eindhoven gezorgd. Op en rond Eindhoven Centraal werden vernielingen gepleegd. Op last van de politie werd om kwart voor twee 's middags het treinverkeer naar de Brabantse stad stilgelegd.

Omdat de corona-protesten in Eindhoven onrustig verliepen heeft de politie onder meer ME'ers, een waterkanon, traangas en politie te paard ingezet. Ook de bussen van Hermes en Arriva reden niet meer naar het centrum. Het station van Eindhoven werd op last van de politie ook gesloten.

De demonstranten hebben de politie met vuurwerk, stenen en rookbommen belaagd. Ook werd er in het stationsgebied een flinke ravage aangericht waarbij ook het station en een auto van ProRail het moest ontgelden. Op het station werd de supermarkt Jumbo City door relschoppers geplunderd en werden er vernielingen aangericht. Voor het station werd een auto van Prorail in de brand gestoken.

De politie heeft momenteel al dertig aanhoudingen verricht, onder meer voor (zware) mishandeling en het negeren van het ontruimingsbevel van de politie. Ook zouden er betogers gewond zijn geraakt.

In Amsterdam werd op het Museumplein ook geprotesteerd. Hier zijn ook aanhoudingen en charges door de politie verricht.