ProRail start met verbouwing Delft Campus tijdens treinvrij weekend

Zo komt het vernieuwde Delft Campus er straks uit te zien (Foto: ProRail)
Zo komt het vernieuwde Delft Campus er straks uit te zien (Foto: ProRail)

Aankomend weekend van 20 tot en met 22 november start ProRail met de verbouwing van Delft Campus. Het station zal omgebouwd worden tot een station met zonnepanelen als overkapping. Hiermee wordt dit het eerste volledige energieneutrale station van Nederland.

Uiteindelijk zullen de liften, led-verlichting en kaartautomaten op dit station volledig gaan werken op energie van deze innovatieve perronkap. Met een kraan zullen dit weekend de drie dakspanten die straks de perronkap dragen over het spoor worden geplaatst. Dit werk zal plaatsvinden tijdens een periode waarbij het treinverkeer tussen Den Haag en Rotterdam wordt stilgelegd. Tijdens de buitendienststelling zullen er nog meer werkzaamheden worden uitgevoerd aan het spoor vanwege de sporenverdubbeling tussen Rijswijk - Rotterdam.

Op dit moment rijden er 22 treinen per uur op dit traject, straks moeten dat er 26 worden. Voor het gebied tussen Delft Campus en Rijswijk betekent dit dat het aantal sporen wordt verdubbeld van twee naar vier. Ook krijgt Delft Campus twee perrons en vier sporen.

Reisadvies

In het weekend, vanaf vrijdag 20 november om 18.00 uur tot maandag 23 november 05.30 uur, rijden er vanwege het spoorwerk geen treinen tussen Den Haag HS en Schiedam. De NS zet stop- en snelbussen in. Reizigers wordt aangeraden hun reis van tevoren te plannen in de NS Reisplanner op de site of via de app.