Komende weken hinder rond Leeuwarden

Een opgeknapte Arriva-trein in Harlingen Haven (Foto: Arriva)
Een opgeknapte Arriva-trein in Harlingen Haven (Foto: Arriva)

In november rijden er in Noord-Nederland waar Arriva en NS rijdt, bussen in plaats van treinen vanwege werkzaamheden aan het spoor voor de extra sneltrein tussen Groningen en Leeuwarden. Hierdoor zal er rondom Leeuwarden, en tussen Leeuwarden en Groningen beperkt treinverkeer rijden.

Van woensdag 18 tot en met zondag 29 november geldt dit tussen Leeuwarden en Buitenpost, Arriva zet dan bussen in. Op zaterdag 21 en zondag 22 november rijden er bussen in plaats van treinen tussen Leeuwarden en Zuidhorn.

Van vrijdag 27 tot en met zondag 29 november rijden er helemaal geen treinen van en naar Leeuwarden, dat houdt in dat er ook op het traject van Leeuwarden naar Akkrum geen treinverkeer mogelijk is, en er ook geen treinen tussen Leeuwarden en Harlingen Haven en geen treinen tussen Leeuwarden en Stavoren. Ook rijden de treinen op maandag 30 november niet tussen Leeuwarden en Hurdegaryp.

Zowel Arriva als NS zetten tijdens deze werkzaamheden treiunvervangende bussen in. Gedurende de werkzaamheden, dus ongeveer twee weken lang, rijden de sneltreinen tussen Leeuwarden en Groningen helemaal niet.

Werkzaamheden

De werkzaamheden die gedurende deze maand worden uitgevoerd zijn de laatste werkzaamheden die verricht moeten worden voordat de extra sneltrein tussen Groningen en Leeuwarden kan rijden. Het is de bedoeling dat dit maandag 14 december gebeurt. Tijdens de buitendienststelling van het spoor zullen er seinen en andere infrastructuur verplaatst worden. De beveiliging op het spoor wordt opnieuw ingesteld en de systemen worden getest.