Treinverkeer gestremd door man die telefoon zocht

Treinverkeer tussen Maarheze en Weert gestremd door een man die zijn telefoon zocht (Foto: Treinenweb )
Treinverkeer tussen Maarheze en Weert gestremd door een man die zijn telefoon zocht (Foto: Treinenweb )

Er reden zaterdagmorgen geen treinen tussen Maarheeze en Weert vanwege een bijna-aanrijding. Een man was in Maarheze op een spoorwegovergang aan het zoeken naar zijn telefoon die hij had verloren. Tijdens zijn zoektocht kon hij zich op het nippertje zich redden van een aanstormende trein.

Door de bijna-aanrijding werden de hulpdiensten wel gealarmeerd. Politie heeft uiteindelijk poolshoogte genomen bij de spoorwegovergang. De politie heeft geen proces-verbaal tegen de man opgemaakt omdat er geen sprake was van een doelbewuste actie. Zij spreken uiteindelijk over een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Uiteindelijk heeft de man zijn telefoon niet meer teruggevonden, waarmee het letterlijke 'spoorzoeken' zonder een bekeuring alsnog uitliep op een dure grap.

Facebook

Het incident met de verloren telefoon vindt op een opmerkelijk moment plaats. Afgelopen woensdag heeft de NS op haar hun Facebookpagina nog een bericht gewijd aan dergelijke situaties waarbij persoonlijke bezittingen op het spoor vallen, en wat reizigers in zo een geval moeten doen. In het bericht legt een NS-medewerker de regels nadrukkelijk uit: "Wat je niet moet doen als je iets in het spoor hebt laten vallen, is zelf het spoor in te springen om het voorwerp te pakken. Wat je wel kan doen is contant opnemen met een NS-medewerker die je verder kan helpen".