Goederenlocomotief met ICNG-trein ontspoord in Duitsland

In het Duitse Dreileven, en ten westen van de stad Maagdenburg is vrijdag een goederenlocomotief samen met een aangekoppelde reizigerstrein ontspoord. Op foto's op de Duitse nieuwssite Volksstimme is het te zien dat het om een splinternieuwe ICNG-trein van de NS gaat die nog niet aan NS overgedragen is.

Op foto's op de website van Volksstimme is te zien dat de goederenlocomotief die de twee vijf-delige treinstellen trok omgekanteld is, zwaar beschadigd is, en in brand zou hebben gestaan. De voorste ICNG-trein is ook ontspoord, niet gekanteld, maar is ook zwaar beschadigd. De tweede ICNG-trein zou volgens de NS onbeschadigd zijn. De gewonde machinist van de goederentreinlocomotief kon zichzelf op eigen kracht redden van de omgeslagen trein. Gezien het een overbrengingsrit is lijkt het aannemelijk dat er tijdens het ongeluk geen mensen in de getrokken toekomstige NS-treinstellen hebben gezeten.

De lokale politie vermoed in eerste instantie een technisch defect als oorzaak van het ongeval. Inmiddels zijn hulpverleningsdiensten op de plek van het ongeval aanwezig.