Station Delft uitgebreid naar tienduizend fietsparkeerplekken

De derde nieuwe fietsenstalling bij Delft brengt het totaal aantal fietsplekken naar tienduizend. (Foto: Steven Lek)
De derde nieuwe fietsenstalling bij Delft brengt het totaal aantal fietsplekken naar tienduizend. (Foto: Steven Lek)

Vanaf afgelopen vrijdag heeft het ondergrondse station Delft nog meer ruimte voor fietsen. De derde fietsenstalling moet vanaf nu gaan zorgen voor tienduizend fietsparkeerplaatsen in totaal.

Gedeputeerde Floor Vermeulen van de provincie Zuid-Holland en met Martina Huijsmans, wethouder Mobiliteit van gemeente Delft en regiobestuurder bij Metropoolregio Rotterdam-Den Haag hebben de nieuwe stalling vrijdag 4 september officieel geopend.Ondergronds

De drie fietsenstallingen samen hebben plek voor 10.000 fietsen, wat een uitkomst biedt voor de vele aantal studenten die in Delft wonen en studeren. Vanaf de nieuwe fietsenstalling is de reiziger in vijf minuten op het perron, stelt ProRail. Het unieke van station Delft is dat het onder de grond ligt. De fietsenstallingen bevinden zich op niveau -1 en de perrons en sporen op niveau -2.

Combi fiets-trein

"ProRail hecht waarde aan goed voor- en natransport bij de reis," benadrukte Helga Cuijpers tijdens de opening. "Daarom zijn fietsenstallingen een belangrijk deel van het station. Met het openen van deze fietsenstalling spelen we in op de alsmaar groter wordende behoefte van reizigers voor de combi fiets-trein. Wij zijn dan ook trots om deze stalling samen met onze partners te openen."