Inwoners van België kunnen gratis NMBS RailPass aanvragen

Inwoners van BelgiŽ kunnen gratis NMBS RailPass aanvragen (Foto: Bas Meijer)
Inwoners van BelgiŽ kunnen gratis NMBS RailPass aanvragen (Foto: Bas Meijer)

Vanaf vandaag kunnen inwoners uit België een gratis Rail Pass aanvragen. De treinkaart staat op naam en is zes maanden geldig, en er kunnen vanaf 5 oktober per maand twee ritten worden gemaakt.

Met de ‘Hello Belgium Railpass’ kunnen per maand twee trajecten worden afgelegd. De kaart is te koop via een speciale website. Het treinticket is beschikbaar voor elke Belgische inwoner die ouder is dan 12 jaar, of voor 13 maart 2021 12 jaar wordt. Het gaat om twee trajecten in oktober en vervolgens om twee trajecten per maand tot in maart 2021. Reizen kan tijdens de week vanaf 9 uur en onbeperkt tijdens het weekend. De twaalfrittenkaart is geldig voor alle treinen van NMBS, staat op naam, en reizigers moeten hun identiteitkaart kunnen tonen bij een controle. Kinderen jonger dan twaalf reizen gratis met de trein mits ze worden begeleid.

'12-ritten kaart'

In juni van dit jaar besloten de voorzitters van de Belgische regeringspartijen om aan iedere inwoner van België gratis treinritten aan te bieden. Het doel van de maatregel is om de Belgen aan te moedigen de trein te nemen om het land te ontdekken of om een reis naar keuze te maken.

François Bellot, Belgische minister van Mobiliteit heeft duidelijk gemaakt dat ze de stand van zaken met betrekking tot het coronavirus en de bijbehorende reisadviezen zullen blijven volgen.

Dit artikel is opgesteld omdat er bij de redactie van Treinenweb diverse vragen van Belgische inwoners binnenkwamen over de gratis treintickets.