Nieuw uniform voor personeel Deutsche Bahn

De nieuwe kleding voor publiek spoorpersoneel van de DB (Foto: Deutsche Bahn AG / Oliver Lang)
De nieuwe kleding voor publiek spoorpersoneel van de DB (Foto: Deutsche Bahn AG / Oliver Lang)

De Deutsche Bahn steekt sinds afgelopen 1 augustus haar personeel in een nieuwe uniform. Het perron- en treinpersoneel is voortaan in de kleuren bordeauxrood en blauw te vinden.

Zo'n 43.000 medewerkers met klantcontact dragen bij DB bedrijfskleding. De in Duitsland befaamde modeontwerper Guido Maria Kretschmer ontwierp de collectie uit 80 afzonderlijke onderdelen in nauwe samenwerking met tientallen DB-medewerkers. Na langere slijtagetesten en verdere aanpassingen, startte de productie en werden de bestellingen in januari van dit jaar geplaatst. De kleding is getest op schadelijke stoffen en wordt geproduceerd in milieuvriendelijke en maatschappelijk verantwoorde productieomgeving.

Bedrijfskleding

Zo'n 43.000 medewerkers met klantcontact dragen bij DB bedrijfskleding. In sommige regio's zal de uitrol de komende maanden plaatsvinden. Werknemers ontvangen "stijlgidsen" met alle mogelijke combinaties in één oogopslag. Jeans en poloshirts zijn nieuw voor sommige beroepen. Voor het personeel zijn er maar liefst 51 verschillende maten mogelijk.

De vorige bedrijfskleding werd 17 jaar geleden geïntroduceerd. De Deutsche Bahn zamelt nu de kledingstukken in en laat ze in delen recyclen. Dit resulteert onder meer in canvasdoeken, isolatielagen, poetslappen en doekjes.

DB: 'Moderne uitstraling'

Deutsche Bahn baas Richard Lutz: "Met onze strategie 'Starke Schiene' (Sterk spoor, red. ) willen we moderner worden en onze klanten een aantrekkelijke reiservaring bieden. Onze medewerkers spelen een cruciale rol als gastheer voor onze klanten in de treinen en in de treinstations. Daarom is de nieuwe bedrijfskleding voor mij een sleutel tot een prettige reis. Ik ben erg blij met de succesvolle nieuwe, modieuze en moderne start voor onze medewerkers, die het bedrijf elke dag in klantcontact houden. "