Inwoners Arnhem wakker geschrokken van toeterende trein

De Flirt van Abellio op de RE19-lijn vanaf Arnhem naar Düsseldorf (Foto: Treinenweb)
De Flirt van Abellio op de RE19-lijn vanaf Arnhem naar Düsseldorf (Foto: Treinenweb)

Veel inwoners van Arnhem zijn maandagochtend rond 5:40 op brute wijze uit hun nachtrust gewekt door een hevig toeterende trein. Het bleek uiteindelijk om de Duitse RE 19 van Abellio te zijn die onderweg was vanuit Arnhem in de richting van Düsseldorf.

Op social media vroegen veel mensen zich af wat voor hoog geluid het was, waardoor ze werden gewekt. het geluid van de treintyfoon was goed te horen in de binnenstad. "Het is nu gelukkig eindelijk gestopt, heb meteen hoofdpijn nu, wat fijn wakker worden zo zeg”, vertelt een stadsbewoner.

Volgens de website van Omroep Gelderland zouden enkele mensen uit angst zelfs de politie hebben gemeld omdat ze in de veronderstelling waren dat het om een luchtalarm ging.

Technisch defect

"Het ging om een technisch defect dat ontstaat bij het opstarten van de trein voordat de dienstregeling begint", meldt een woordvoerster van Abellio, tegenover Omroep Gelderland. "En zoals uit de video wel blijkt, houdt dat probleem een tijdje aan."

Het defect was al bekend bij de technische afdeling van Abellio. "Onze mensen werken aan een oplossing, zodat we mensen niet langer wakker maken in de ochtend. We bieden onze excuses aan voor de overlast", meldde de woordvoerster tegenover de regionale omroep.