NS opent nieuwe fietsenstalling op station Tilburg

De NS heeft deze week de nieuwe fietsenstalling aan de noordzijde van station Tilburg geopend. De opening valt samen met de de vakantiekermis, en speciaal in dat teken heeft de NS aan de eerste 100 bezoekers van de stalling zuurstokken uitgedeeld.

De stalling biedt plaats aan 3.900 fietsen, waarvan circa 400 OV-fietsen en heeft een bovenverdieping die via een rolpad bereikbaar is. De fietsenstalling is aan de buitenkant van glas en het dak is begroeid met sedum planten. Volgens de NS komt bijna de helft van de reizigers op dit station komt met de fiets naar het station.

Met de opening van deze stalling is er ook gestart met de bouw van een nieuwe stalling aan de centrumzijde. Alle fietsen moeten daarom vanaf nu geplaatst worden in de nieuwe stalling aan de noordzijde. De huidige bewaakte en onbewaakte fietsenstalling aan de centrumzijde gaat sluiten, zodat er dit op korte termijn een start kan worden gemaakt met de bouw van de nieuwe stalling. Deze moet vanaf eind 2021 de deuren openen en plek bieden aan ongeveer 3.400 fietsen

Eerste 24 uur gratis

De fiets stallen in de nieuwe stalling is de eerste 24 uur gratis. De stalling wordt permanent bewaakt. In de nieuwe stalling zit een Fiets & Serviceruimte voor kleine reparaties en er zijn fiets-accessoires te koop.