RegioJet verlengt treinverbinding van Praag naar Boedapest

De Tsjechische vervoerder RegioJet heeft aangekondigd dat zij vanaf 31 juli twee dagelijkse treindiensten van Praag naar Boedapest zullen lanceren.

De plannen werden vorig jaar in augustus al bekend gemaakt. RegioJet heeft inmiddels de verbinding tussen Praag en Wenen al volledig hervat, nadat de dienst in maart vanwege de coronapandemie was opgeschort. Voor de uitbraak reed deze treindienst met vier dagelijkse verbindingen in elke richting.

Verlenging

De twee treindiensten van Praag-Wenen worden verlengd naar Boedapest. Tickets voor de volledige service Praag - Boedapest beginnen vanaf 16 euro, met tarieven voor het gedeelte Wenen - Boedapest vanaf 9 euro. RegioJet zal samenwerken met Westbahn in Oostenrijk en Continental Railway Solution in Hongarije om de nieuwe dienst te exploiteren.

"We komen op een andere route met onze visie om de kosten van treinreizen voor passagiers aanzienlijk te verminderen en het breedste scala van onze diensten aan te bieden", zegt Ivana Kašická, de directeur van RegioJet. “We zullen onze treinverbindingen nu ook aanbieden aan passagiers tussen Wenen en Boedapest, voor prijzen vanaf 9 euro, om hen een andere mogelijkheid te bieden om comfortabel met de trein te reizen, anders dan voor onzinprijzen door de huidige staatsexploitanten."

Comfort

Gratis zitplaatsreserveringen en wifi zijn inbegrepen voor alle tickets, terwijl standaard-, relax- en business class-passagiers gratis koffie en mineraalwater krijgen aangeboden, samen met de mogelijkheid om extra snacks te bestellen tegen gereduceerde prijzen. Passagiers in de goedkope klasse kunnen snacks bestellen via een online bestelsysteem met bezorging aan de stoel. Passagiers met een Standard ticket hebben ook de mogelijkheid voor gebruik van een multimediascherm in de stoel om bijvoorbeeld films te kijken.