Vanaf half juli ruim twee weken grote hinder rondom Amsterdam Amstel

Een SGM Sprinter op station Muiderpoort (Foto: Treinenweb)
Een SGM Sprinter op station Muiderpoort (Foto: Treinenweb)

Vanwege omvangrijke werkzaamheden aan het spoor in Amsterdam rijden er van 14 tot en met 30 juli is er geen treinverkeer mogelijk tussen de stations Amsterdam Bijlmer ArenA en Amsterdam Centraal, en rijdt er tevens beperkt metroverkeer.

Spoorbeheerder ProRail legt nieuwe seinen, wissels, trappen en een tunnel aan om de grote reizigersgroei in de regio in de toekomst op te kunnen vangen. Samen met de gemeente Amsterdam, GVB, NS en Vervoerregio Amsterdam zijn er voorbereidingen getroffen.

Op de Amstelstroomlaan in Amsterdam komt een tunnel onder twee treinsporen en zeven metrosporen. Deze zal twee woonwijken met elkaar gaan verbinden: het Bajes- en het Amstelkwartier. Station Amsterdam Amstel krijgt een nieuwe trap waardoor meer reizigers sneller de trein in en ook uit kunnen stappen. Bij station Amsterdam Muiderpoort worden nieuwe seinen en enkele nieuwe wissels aangelegd.

Reisadvies

Van 14 tot 30 juli is er daarom geen treinverkeer mogelijk tussen de stations Amsterdam Bijlmer ArenA en Amsterdam Centraal, beperkt metroverkeer op Amsterdam Amstel, en geen metroverkeer tussen Amsterdam Amstel - van der Madeweg. Van Amsterdam Centraal richting Amsterdam Muiderpoort en Weesp is er wel treinverkeer mogelijk, behalve op zondag 19 juli.

Reizigers tussen Amsterdam en Utrecht moeten rekening houden met werkzaamheden aan de oude Demka spoorbrug van 14 t/m 23 juli. Dit betekent dat er geen Sprinters rijden tussen Breukelen en Utrecht Centraal, hiervoor worden bussen ingezet.

Daarnaast moeten reizigers rekening houden met extra reistijd en drukte in het vervangende vervoer, op de omreisroute en bij de (tijdelijke) bushaltes, mede door de speciale coronamaatregelen in het OV. NS en GVB raden reizigers aan om kort voor vertrek hun reis te plannen in de Reisplanner of App voor een actueel reisadvies.