Treinverkeer in Verenigd Koninkrijk weer versterkt op gang

Een Class 800 van de GWR op Londen Paddington (Foto: Treinenweb)
Een Class 800 van de GWR op Londen Paddington (Foto: Treinenweb)

Sinds afgelopen maandag rijden er weer meer treinen in het Verenigd Koninkrijk. Sinds enkele maanden is de dienstregeling daar op het spoor vanwege het Corona-virus behoorlijk afgeslankt. Er wordt gevreesd voor een drukte op de stations en de treinen nu meer mensen weer buitenshuis gaan werken.

Net als in Nederland roept ook de Britse overheid haar inwoners op om alleen met het openbaar vervoer te reizen als de reis noodzakelijk is. De versoepling van de lockdown leidde de afgelopen periode al tot extra drukte in de metro's en bussen. Exploitant Network Rail waarschuwt dat de capaciteit van het treinverkeer vanwege de uitbraak van het Corona-virus maar op ongeveer 10 tot 13 procent van het gebruikelijke niveau zit.

Maatregelen

Om reizigers voldoende afstand te laten houden worden sommige zitplaatsen in het openbaar vervoer buien gebruik gesteld. Daarnaast worden er ook extra beveiligers ingezet die grote groepen mensen onder controle kunnen houden.

Ook wordt er door de Britse overheid gekeken naar ingrijpende maatregelen die ervoor moeten zorgen dat reizigers zich van te voren moeten aanmelden om mee te mogen reizen met het openbaar vervoer. Op deze manier moet voorkomen worden dat de perrons, treinen, bussen en metro's niet overvol zullen raken.