Televisie-première Missie NS verplaatst naar 25 mei

Een still-shot van een scťne uit Missie NS (Foto: NS / Missie NS)
Een still-shot van een scťne uit Missie NS (Foto: NS / Missie NS)

Er is een nieuwe datum bekend voor de uitzending van Missie NS op televisie. Vanwege een ingelast programma bij het overlijden van Liesbeth List kwam de uitzending van Missie NS op vrijdag 27 maart te vervallen. De nieuwe uitzenddatum is maandag 25 mei, 20.00 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

Voor diegenen de alsnog van te voren de film willen bekijken, is deze al te zien via internet op NPO Start.

Missie NS

De producent schrijft het volgende over de film Missie NS:

De trein. We wachten er op. We reizen ermee. We klagen erover. Omdat de trein te laat is, te vol, te duur. Met een miljoen reizigers per dag kent iedere Nederlander de NS. En we hebben er allemaal een mening over.

De Teledoc Missie NS van Catherine van Campen (ook bekend als regisseur van Garage 2.0) toont een onbekende kant van het bedrijf: de worsteling achter de schermen om de reiziger blij en tevreden te houden. Voor die missie worden verhalen geconstrueerd, want verhalen geven houvast in een wereld die complex en ingewikkeld is geworden. Het zijn verhalen die de reiziger gelukkig moeten maken, ook al rijdt de trein niet op tijd.

Missie NS is een mozaïekvertelling vanuit twee sterk contrasterende werelden. Enerzijds het formele hoofdkantoor waar met hart en ziel wordt gewerkt aan een klantvriendelijker imago en waar voor iedere vergadering een film of een vlog wordt gemaakt om het personeel mee op te peppen. Anderzijds de werkvloer, waar vaak een heel andere realiteit heerst dan het verhaal dat degenen die daar werken uit moeten dragen. Een dagelijkse, veel rauwere realiteit, waar haast, anonimiteit, onverschilligheid en ontevredenheid heerst. Waar veel reizigers, met oordopjes in, in hun eigen verhaal lijken te zitten, onwetend van wat zich om hen heen afspeelt.

Missie NS gaat niet alleen over NS maar ook over Nederland anno 2020, waar iedereen zich elke dag opnieuw kan uitvinden.