Treinstel 'De Karel' gepresenteerd in nieuw rood jasje

Het treinstel 'De Karel' van de Karel Foundation is woensdagmiddag gepresenteerd in een nieuw jasje. De trein is de afgelopen periode in de loods van Blerick omgetoverd van een NS-gele trein naar fel-rode trein die zal gaan zorgen voor een nieuwe zeer herkenbare verschijning op het spoor.

Het treinstel 466 die nu rood en voorzien van een blauwe bufferbalk voorop, is op woensdagmiddag de werkplaats uitgerold, en getrokken door werkmaterieel van Strukton omdat de trein er niet zelfstandig uit kan komen, vanwege gebrek aan bovenleiding in de loods.

Het is geen geheim dat de trein rood geschilderd zou worden. Op flyers die de stichting al eerder verspreidde was het ontwerp al op te zien. Maar nu is het dan uiteindelijk in het echt: De trein die rood geschilderd is, is voorzien van diverse bestickering die aangeeft waar de trein voor staat, en wat het doel is. Zo wordt ook meerdere keren de naam van de trein, welke ook de naam van de stichting is, op de trein vermeld, en is aan de onderkant ruimte voor de vermelding van diverse sponsors. Ook is er op beide koppen met grote cijfers het treinstelnummer vermeld.

De presentatie is door middel van een video op Facebook gegaan. Mogelijk zal er na de corona-crisis nog een officiële onthulling plaats gaan vinden. Na afloop van de digitale presentatie op Facebook is de trein zonder gezelschap aan boord naar een onbekende bestemming gereden.

Karel Foundation

De Stichting Karel Foundation zet zich in voor behoud van industrieel erfgoed, en dus voor het behoud van deze nostalgische trein. Deze bijzondere Mat'64 trein is, zodra de Corona-crisis voorbij is, voor groepsritten te huur, en de opbrengsten van de stichting worden gebruikt voor liefdadigheid, en in dit geval komt deze ten goede aan de KWF stichting.

Artikel gaat verder na de video

Treinspotters

Na de introductie zijn enkele treinliefhebbers erop uit gegaan (op veilige afstand!) om tijdens het zonnige weer een aantal foto's te schieten van de trein. Bij deze willen Jeroen Franssen bedanken die deze foto's maar al te graag wou delen.

Foto: Jeroen Franssen

Foto: Jeroen Franssen
Foto: Jeroen Franssen