Minder treinen in Willemsspoortunnel bij Rotterdam

Spoorbeheerder ProRail heeft afgelopen woensdag een tijdelijke snelheidsbeperking ingesteld in de Willemsspoortunnel in Rotterdam. Hierdoor rijden er minder treinen op de HSL en minder sprinters tussen Rotterdam en Dordrecht.

Uit inspectie met een speciale meettrein die de spoorwijdte meet, is gebleken dat het spoor niet aan de eisen meer voldoet en op korte termijn moet worden gerepareerd om te blijven voldoen de strenge veiligheidseisen.

Herstel

Op dit moment maakt ProRail plannen met haar aannemers en met vervoerders om een plan te maken om de sporen zo snel mogelijk te herstellen, met zo min mogelijk hinder. Vorige maand ondervonden treinreizigers ook hinder door een soortgelijk probleem op een ander spoor in de Willemsspoortunnel. Als gevolg daarvan moest er met spoed een van de vier sporen in de tunnel vervangen.

Groot onderhoud

Dit najaar belooft de spoorbeheerder intensief onderhoud aan de tunnel te plegen. Er komen dan onder meer nieuwe dwarsliggers en nieuwe ballast. ProRail benadrukt dat dit niet eerder mogelijk is omdat dit veel tijd kost en omdat hiervoor veel onderhoudsvoertuigen, spoorspullen en spoorwerkers nodig zijn. Ook moeten er afspraken worden gemaakt met vervoerders om de hinder voor de reizigers zo klein mogelijk te houden.

Reisadvies

Deze beperking duurt tenminste tot zondag 15 maart 22:30 uur. De reisplanner wordt per dag bijgewerkt. Ook tussen Rotterdam en Dordrecht rijden er doordeweeks tot 20.30 uur minder Sprinters.

De NS en ProRail raden reizigers aan om kort voor vertrek met de reisplanner een reis te plannen.

Foto: Hanhil (Wikipedia)
Foto: Hanhil (Wikipedia)