Russische Staatsspoorwegen staakt treinverkeer naar China

De Russische staatsspoorwegen hebben zondag het besluit genomen al het treinverkeer naar China stil te leggen vanwege de uitbraak van het coronavirus. De maatregel is om middernacht ingegaan. Het gaat om de spoorlijn tussen Moskou en Peking die voorlopig niet zal rijden. De spoorlijn is ook beter bekend als de 'Trans-Siberië spoorlijn'.

Reizigers die in Rusland al een ticket hebben geboekt, krijgen hun geld terug. Al eerder werden de grenzen met China al gesloten en werd het vliegverkeer naar China stilgelegd. Er is momenteel een evacuatie-programma op gang gekomen voor buitenlanders die in Wuhan verblijven. Inmiddels zijn de eerste vliegtuigen al in Europa aangekomen waarna de reizigers onderzocht worden op de symptonen van het virus.

In deze miljoenenstad Wuhan in de provincie Hubei is enkele weken geleden de uitbraak van het virus begonnen. Het aantal besmettingsgevallen heeft de 14.500 inmiddels ruim overschreden met inmiddels al 360 doden die in China zijn gestorven, op een enkele na uit de Filipijnen.

Foto: Andreykor
Foto: Andreykor