Nachttrein Zwolle - Enschede v.v. gaat in juni van start

Vanaf juni 2020 zal er een nachttrein tussen Enschede en Zwolle gaan rijden. De nieuwe dienstregeling gaat vanaf juni 2020 in en betreft vooralsnog één extra rit in beide richtingen op vrijdag en zaterdag.

De laatste trein zal op vrijdag en zaterdag om 01.05 uur vanuit Zwolle vertrekken en om 2:00 in Enschede aankomen. Vanuit Enschede zal er iets na middernacht een extra trein worden ingezet die om 0:03 vertrekt en om 1:01 in Zwolle aankomt. Hier kan op de zaterdagnacht worden overgestapt op de intercity naar Groningen die om 01:45 vertrekt.

Er is al gedurende lange tijd een roep om een nachttrein vanuit Enschede. In de huidige dienstregeling vertrekt de laatste intercity om 22.46 uur, en de laatste sprinter richting Zwolle om 23.30 uur.

VVD-fractievoorzitter René Kreeft noemde zijn verbazing al eerder: "Het is te gek voor woorden dat er vanuit de op één na de grootste stad in Oost-Nederland geen nachttrein rijdt".

Het college van Gedupeerde Staten in Zwolle is woensdag akkoord gegaan met het plan om de nachttrein per juni te laten starten. Wel noemt Kreeft de nachttrein vanuit Enschede een 'mariginale aanpassing'. Hij gaat er voor pleiten om nog voor juni de concept-dienstregeling aan te passen zodat de nachtgangers een trein later kunnen nemen vanuit Twente.

Foto: Treinenweb
Het perron op Zwolle voor de stoptrein naar Enschede
(Foto: Treinenweb).