Let op: Mondkapjes in het OV zijn vanaf nu verplicht. Reis alleen als het echt nodig is!

Pier Eringa stapt op als president van de EIM

Pier Eringa neemt deze maand afscheid als president van de Europese vereniging van infrabeheerders EIM. Dat schrijft OV-Magazine nadat ze dit bevestigd kregen. Eringa, toenmalig topman van ProRail, betrad in 2017 als president de EIM. Met zijn recentelijke overstap naar Transdev kon hij niet meer aanblijven in deze functie.

De voormalig topman van ProRail werd in november 2017 benoemd tot president van de EIM. Nadat hij op 1 september startte als CEO van Transdev Nederland werd duidelijk dat hij zijn functie bij de EIM niet meer kon behouden. "Daarvoor moet je CEO van één van de leden van de EIM zijn. En dat ben ik nu niet meer. Dus dat moet een andere CEO van een Europese infrabeheerder gaan doen. Binnen enkele weken neem ik afscheid", bevestigt Eringa tegenover OV-Magazine.

Momenteel is nog niet duidelijk wie hem op zal volgen. Hij kon wel bevestigen dat dit geen Nederlander zal worden.

Busbranche

Het bedrijf Transdev staat in Nederland bekend als het moederbedrijf van Connexxion en Hermes, welke zich voornamelijk richten op de busbranche. Ook Eringa's focus is in zijn CEO-functie hierop gelegd. Op de vraag van OV-magazine of hij ambities heeft om binnen een Europese busorganisatie een actieve rol te spelen, kon hij nog geen antwoord op geven. "Dat moet ik nog ontdekken. Voorlopig kan ik wel vooruit met Transdev Nederland, geef me eerst eens tot januari de tijd om deze organisatie nog beter te leren kennen."

Foto: Frederike Roozen-Slieker
Foto: Frederike Roozen-Slieker