Let op: Mondkapjes in het OV zijn vanaf nu verplicht. Reis alleen als het echt nodig is!

RET rijdt op 28 september gratis over de Hoekse Lijn

Als alle testen slagen kunnen reizigers op 28 september voor het eerst met de RET over de Hoekse Lijn rijden. Tijdens deze dag kunnen reizigers tussen Schiedam Nieuwland en Hoek van Holland Haven kennis maken met de nieuwe metro-verbinding en die dag gratis op het traject reizen tussen 12:00 uur en 20:00 uur.

Dit is tweeënhalfjaar jaar later nadat de laatste NS-trein op dit traject tussen Rotterdam en Hoek van Holland Haven gereden had. Aanvankelijk had de lijn al twee jaar geleden moeten worden geopend, echter software problemen vormde een flinke tegenslag. "Daarom willen we reizigers de gelegenheid bieden om een rit te ervaren", zegt Maurice Unck, algemeen directeur van de RET.

Opening poortjes

Op 28 september zullen de metropoortjes tussen 12:00 en 20:00 uur tijdelijk worden geopend. Belangstellenden kunnen die dag gratis mee op het traject tussen Schiedam Nieuwland en Hoek van Holland Haven. Ze kunnen op deze dag vrij reizen en in- en uitstappen op alle tussengelegen stations, behalve Schiedam Centrum.

De metrolijn wordt op maandag 30 september definitief in gebruik genomen. Vanaf de start zal de huidige tijdelijke busverbinding die als backup-verbinding rijdt nog enkele weken blijven rijden.

Foto: Kees Torn (Flickr; Creative Commons)
Foto: Kees Torn (Flickr; Creative Commons)