Let op: Mondkapjes in het OV zijn vanaf nu verplicht. Reis alleen als het echt nodig is!

Eerste foto's van ICNG in NS-huisstijl gepubliceerd

De NS heeft foto's naar buiten gebracht van een splinternieuwe ICNG-treinstel die volledig van de welbekende NS-huisstijl is voorzien. Tot op heden zijn er alleen maar foto's verschenen met een donkergrijze huisstijl welke tijdelijk is.

Op de foto is een vijfdelige trein te zien met het treinstelnummer 3202. Deze trein zou volgens berichten op Twitter al voorzien zijn van een interieur, alhoewel niet duidelijk is of deze in zijn geheel is ingebouwd.

Testritten

In mei van dit jaar zijn de eerste testritten met de nieuwe trein begonnen op het test-circuit in het Tsjechische Velim. Hier zijn de afgelopen maanden vele duizenden kilometers gereden om dichterbij de toelating in Nederland te komen.

Momenteel wordt de nieuwe ICNG nog steeds getest en zal de eerste trein richting de klimaatkamer van Wenen gaan. Hier zal de trein uitgebreid worden getest op de klimaatbestendigheid. Zo zal de trein onder diverse hoge en lage temperaturen worden blootgesteld waarna alle techniek van de trein wordt getest. Pas na deze testen zal het eerste ICNG-treinstel naar Nederland komen. Een precieze datum is momenteel nog niet bekend.

Indienststelling

Reizigers die graag de trein willen bewonderen zullen nog wel een poosje geduld moeten hebben. De komende twee jaar zal de trein nog in het teken staan van het testen en toelaten op het Nederlandse (en mogelijk ook het Belgische) spoor. Naar verwachting zal de eerste trein eind dit jaar naar Nederland toekomen waar er opnieuw testritten mee worden gemaakt om de toelating van de trein rond te krijgen.

Pas in 2021 zal de eerste ICNG officiëel in de dienstregeling worden ingezet, en voornamelijk op de HSL-lijn.

Foto: Still shot video NS

Foto: Still shot video NS
De eerste in blauw-gele ICNG met het nummer 3202 in één van de werkplaatsen van Alstom.
Foto: Stillshot video NS

Foto: Lucas Priese

Foto: Lucas Priese
Foto's en copyright: Lucas Priese