Rail Away genomineerd voor de Televizier Ring

Het EO-programma Rail Away staat in de finale voor de Gouden Televizier-Ring. Vanaf dinsdag 20 augustus tot dinsdag 23 september kan iedereen stemmen op dit programma.

Rail Away gaat over meer dan alleen treinen. De vele fans genieten ook van de sfeervolle muziek, de rustgevende stem en prachtige vergezichten en beelden van pittoreske plaatsjes langs de routes. En dat alles met een milieuvriendelijke treinreis als rode draad. Kortom: "Het ultieme slow-tv programma van NPO 2", volgens de EO. "Het wordt weleens yoga voor de ogen genoemd." vertelt Bob van der Houven, die al jarenlang de rustgevende stem van Rail Away inspreekt.

Nominatie

De nominatie is te danken aan aflevering 200 (Zwitserland) en 201 (Frankrijk) die in januari 2019 beide ruim een half miljoen kijkers trokken.

Rail Away wist zich in het tweede kwartaal tussen tientallen programma’s te kwalificeren bij de 5 finalisten. Het Gouden Televizier-Ring Gala vindt plaats op woensdag 9 oktober in het AFAS Live in Amsterdam. Dan wordt eindelijk duidelijk welk programma die felbegeerde Gouden Televizier-Ring 2019 wint. Op de website van de Televizier Ring kan iedereen hun stem uitbrengen.

Rail Away afleveringen

Deze week trekt Rail Away een week lang door Europese hoofdsteden, met in het midden van de week een exotisch uitstapje naar Rio de Janeiro (herhalingen). Elke dag om 19.50 uur op NPO 2.
In 2020 zijn er maar liefst zeven nieuwe afleveringen op NPO 2 te zien. De opnamen daarvoor zijn bijna afgerond.

Foto: EO
Foto: EO