Rail Force One presenteert nieuwe locomotief met bijzondere livrei

De Nederlandse goederenvervoerder Rail Force One heeft een Siemens Vectron gehuurd bij MRCE en uitgebracht in een opmerkelijk nieuw ontwerp, welke door Railcolor Design ontworpen is. De locomotief heeft een bijzonder monsterlijk-uitziend uiterlijk op de kop gekregen.

Vervoerder Rail Force One is lid van de Rail Innovators Group en heeft een hoofdkantoor in Rotterdam. De Siemens Vectron-locomotief met is voorzien van het landenpakket DE-AT-PL-NL-CZ-SK-HU-RO, en wordt gebruikt voor verschillende goederentreinen in Nederland, Duitsland en Polen. Rail Color meldt op hun website: "We zijn blij dat we de kans hebben gekregen om dit nieuwe ontwerp voor Rail Force One te maken".

Afgelopen vrijdagmiddag werd de krachtpatser met het nummer 193.623 geparkeerd op een van goederensporen van naast station Amersfoort, waarna de trein voor een besloten aantal mensen werd gepresenteerd. Al snel werd hij ingezet om een defecte goederenlocomotief op te halen, en werd deze na afloop naar het goederenemplacement van het Zwijndrechtse Kijfhoek gebracht.

Aanstaande 18 augustus maakt de trein zijn eerste vuurdoop in de goederendienst van Beverwijk naar Duitsland.

Foto: Roel Hemkes (Flickr; Creative Commons)
De Siemens Vectron in frisse nieuwe kleuren op Amersfoort, net voor de ex-NS loc 1251 van RailExperts die in vroegere ACTS-kleurstijl is geschilderd..
 

Foto: Roel Hemkes (Flickr; Creative Commons)
De locomotief 193.623 achter op een keteltrein.
Foto's: Roel Hemkes (Flickr; Creative Commons)