Gewonden nadat automatische trein in Japan verkeerde kant op rijdt

In de Japanse stad Yokohama is een ongeluk gebeurd met een zelf rijdende stadstrein. De trein vertrok de verkeerde richting op, en ramde daardoor het stootblok. Verschillende mensen zijn gewond geraakt, van wie enkele ernstig.

Hoeveel mensen precies gewond zijn geraakt is niet duidelijk. In sommige berichten wordt gesproken van 14 gewonden, van wie 6 ernstig. In andere berichten wordt gesproken over 20 gewonden, van wie 3 ernstig. Niemand verkeerd zover bekend in levensgevaar.

Het ongeluk vond plaats op de 11 kilometer lange Kanazawa Shīsaido Sen spoorlijn. Deze lijn van Yama Seaside Line Co bestaat volgende maand 30 jaar. Nog niet eerder gebeurde er een ongeluk met de automatisch rijdende treinen.

Lage snelheid

Het ongeluk vond zaterdagavond plaats bij het eindpunt Shin-Sugita Station. De trein heeft volgens buitenlandse media 25 meter de verkeerde kant op gereden, met een lage snelheid van 6 kilometer per uur. De oorzaak van het ongeluk wordt nader onderzocht. De lijn is tijdelijk buiten werking gesteld, er wordt vervangend vervoer ingezet.

Eerder ongeluk

In Japan zijn er meerdere zelf rijdende treinen. Volgens de Japan Times vond er in oktober 1993 een ernstig treinongeluk plaats met een automatisch rijdende trein. Dat ongeluk vond plaats in Osaka, daarbij raakte 200 reizigers gewond.

Archieffoto: Toshinor Baba (Wikipedia)
Archieffoto: Toshinor Baba (Wikipedia)

Bron: Treinreiziger