Let op: Mondkapjes in het OV zijn vanaf nu verplicht. Reis alleen als het echt nodig is!

Aanstaande 28 mei opnieuw grote staking in openbaar vervoer

De vakbonden kondigen opnieuw een grote staking aan in het openbaar vervoer. Deze keer zal de werkonderbreking plaatsvinden in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Werknemers van de NS en in het stadsvervoer staken op 28 mei de hele dag om actie te voeren voor een beter pensioen.

De actie wordt gesteund door de vakbonden FNV, CNV en VVMC. Ook laten sommige personeelsleden hun protest publiekelijk zien door het dragen van een button met daarop het getal 66. Hiermee wordt er verwezen naar de pensioensleeftijd van 66 jaar die volgens de vakbonden ook aangehouden moet worden. het is nog niet duidelijk of het streekvervoer ook mee zal doen met de stakingsactie. Op 15 mei moet hier meer duidelijk over worden.

"Een grote groep werknemers bij de spoorwegen is al heel vroeg begonnen met werken", zegt Evert-Jan van de Mheen (bestuurder bij CNV Vakmensen) tegeover Nu.nl. "Dan is het logisch dat je na heel veel dienstjaren gewoon van je pensioen wil genieten. Die AOW-leeftijd moet dus niet omhoog."

Op 18 maart werd er 66 minuten in de ochtendspits gestaakt. Toen besloot de NS de start van de volledige dienstregeling te verschuiven, zodat er minder chaos op het spoor zou ontstaan.

Foto: ProRail
Foto: ProRail