Geld Terug Bij Vertraging geldt ook na afgelopen storm

De Nederlandse Spoorwegen doen geen beroep op overmacht na de afgelopen storm van donderdag. Iedereen die een treinkaartje heeft gekocht of heeft gereisd met de ov-chipkaart kan een beroep doen op de regeling Geld terug bij vertraging.

De regeling Geld Terug Bij Vertraging kan men via internet indienen. Ook kan er bij de servicebalies op de stations een papieren versie worden opgevraagd. Wel benadrukt het spoorbedrijf dat ze kosten omtrent vervangend vervoer is het spoorbedrijf niet van plan te vergoeden.

Geld terug bij vertraging

Bij een vertraging van 60 minuten kunnen treinreizigers het volledige bedrag van een enkele reis terug krijgen. Ook wie een kaartje had gekocht en uiteindelijk niet is gaan reizen, kan geld terug krijgen. Het spoorbedrijf riep reizigers donderdag op om zelf voor alternatief vervoer te regelen, maar die kosten kunnen niet bij NS gedeclareerd worden. Het spoorbedrijf is in de wet vrij gesteld voor vervolgschade die voortvloeien uit vertraging. Alleen bij een georganiseerde staking wordt tot een bedrag van 25 euro alternatief vervoer vergoed.

Foto: ProRail
Foto: ProRail

Bron: Treinreiziger