Treinkaartje wordt iets duurder door hogere BTW

Bus- en treinkaartjes zullen iets duurder worden doordat de BTW omhoog gaat van 6 naar 9 procent. De verhoging van de belasting is één van de veranderingen die zal plaatsvinden vanwege het nieuwe regeerakkoord van het aanstaande kabinet Rutte-III.

Reizigersorganisatie Rover heeft daarover zorgen. "De BTW op het trein- en buskaartje gaat van 6 naar 9 procent. Een OV-reis wordt dus duurder en daar staat geen compensatie tegenover” zegt Rover in een eerste reactie op de ov-plannen van het nieuwe kabinet. “Duurzaam vervoer is noodzakelijk, voor het milieu en om Nederland bereikbaar te houden. Rover vindt deze prijsverhoging in het OV dan ook zeer onverstandig".

De reiziger in de steden gaan er op vooruit. Er komt éénmalig 2 miljard euro beschikbaar om de infrastructuur uit te breiden, onder meer voor lightrailverbindingen. Rover is verheugd dat het nieuwe kabinet extra investeert. “Maar zal het genoeg zijn? Volgens de Mobiliteitsalliantie is er 1 miljard per jaar nodig“. KNV – de werkgeversvereniging voor het beroepspersonenvervoer en goederenvervoerders – verwacht dat er meer geld nodig is. “KNV is blij met deze extra investeringen. Evenwel concludeert KNV dat het investeringsniveau te laag is. Hiermee wordt achterstand opgebouwd, die in de toekomst weer ingehaald zal moeten worden” aldus de werkgeversvereniging.


Foto: Treinenweb

Bron: Treinreiziger