Benelux Hondekop 220.902 aangekomen in Roosendaal

Na ruim 30 jaar in een loods in het Belgische Leuven te hebben gestaan is het nostalgische Benelux-treinstel 220.902 weer in Roosendaal aangekomen. Met het bereiken van deze mijlpaal zal de trein de komende periode eindelijk weer worden opgeknapt om als rijvaardig museum-treinstel dienst te doen bij de Stichting Hondekop.

De rit begon omstreeks kwart over negen 's ochtend vanuit het Belgische Leuven. Getrokken door een Class'66 locomotief van CapTrain passeerde het konvooi de plaatsen Leuven, Kloosterheide, Lier, Antwerpen, Kapellen, Essen met als eindbestemming Roosendaal.

De rit liep in België enige vertraging op waarbij de trein met een kleine vertraging van een kwartier de Nederlandse grens passeerde. In Roosendaal werd deze trein warm verwelkomd door veel spoorhobbyisten, fotograven en pers.

Ook via de sociale media werd de trein massaal gevolgd, en ook Treinenweb heeft een liveblog gewijdt aan de overbrenging die door veel geinteresseerden bekeken werd.

Onderhoud

Het treinstel is momenteel niet rijvaardig en de buitenkant is in slechte staat. In Roosendaal zal de trein uiteindelijk eerst bij Spoorijzer Roosendaal (in de grote locomotievenloods) een korte periode een revisie aan het rem- en loopwerk krijgen voordat de vrijwilligers van de Stichting Hondekop het casco van de trein in Amersfoort onder handen gaan nemen.

Foto: DelftTrains
Foto: DelftTrains