NS zet op uitgaansavonden nu meer conducteurs in

NS zet vanaf vanavond op uitgaansavonden standaard twee hoofdconducteurs in op de trein. Op andere avonden zorgen flexibel inzetbare teams van Veiligheid & Service (V&S) voor extra ondersteuning op de trein. NS wil daarmee agressie op de trein en het station tegen gaan.

De NS kondige vorige week al aan dat er op de utigaansavonden een tweede conducteur op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond in wordt gezet. Voor die extra zijn de afgelopen periode 140 hoofdconducteurs aangetrokken en nog eens 60 medewerkers voor de flexibele teams. Het ministerie van Infrastructuur & Milieu heeft 10 miljoen euro bijgedragen aan deze uitbreiding.

Het is de bedoeling dat de extra conducteurs en flexteams gaan bijdragen aan een betere veiligheid(sbeleving) van reizigers en medewerkers. Nanouke van ’t Riet, directeur Service & Operatie: "We willen dat reizigers en medewerkers veilig kunnen reizen en werken. Daarom hebben we met vakbonden en andere partners extra maatregelen afgesproken voor meer veiligheid in het openbaar vervoer. We houden nauwgezet onze vinger aan de pols of de maatregelen het gewenste effect hebben. Als het nodig is scherpen we onze maatregelen aan."

Archieffoto: Nederlandse Spoorwegen
Personeel van Veiligheid & Service op station Arnhem
Archieffoto: Nederlandse Spoorwegen

Bron: Treinreiziger