Geen veiligheidsvesten voor conducteurs van NS

De NS heeft geen plannen om hun conducteurs uit te rusten met een veiligheidsvest. Dit idee ontstond, nadat maandag bleek dat NS in de nieuwe aanbesteding voor deze vesten de mogelijkheid had opgenomen om het aantal af te nemen vesten te vergroten naar 10.000. In eerste instantie ging het alleen maar om de vervanging van 700 van deze vesten voor medewerkers van Service & Veiligheid.

Op dit moment dragen alleen medewerkers van Service & Veiligheid dergelijke veiligheidsvesten, en deze zijn inmiddels aan vervanging toe. Om deze reden heeft de NS maandag een aanbesteding gestart voor de vervanging van de vesten. Volgens het contract zou er zijn vastgelegd dat er 700 nieuwe vesten moeten worden geleverd met een optie om te vergroten naar maximaal 10.000 stuks. Volgens de NS gaat het om een standaardprocedure. Mochten er in de toekomst meer vesten nodig zijn, hoeft NS hierdoor niet een nieuwe aanbesteding te starten om die te laten leveren.

Hoewel de Telegraaf eerder ten onrechte vermeldde dat conducteusr van het vest werden voorzien, benadrukt de NS echter dat zij hiervoor geen plannen hebben.

Een veiligheidsvest moet de drager ervan beschermen tegen aanvallen van wapens en fysiek geweld. De S&V teams van de NS worden zowel willekeurig als structureel ingezet en vooral op risicovolle trajecten. Ook in de latere uitgaansuren zijn ze vaak zichtbaar.

Foto: Nederlandse Spoorwegen
Foto: Nederlandse Spoorwegen

Bron: OV Pro