Train Lodge Hostel opent deuren

De Train Lodge op naast het station van Amsterdam Sloterdijk is sinds gisteravond officieel geopend. De openingshandeling werd verricht door iniatiefnemers en burgemeester Eberhard van der Laan. Vijf rijtuigen die naast het station staan zijn het afgelopen jaar omgebouwd tot hostel, waarbij toeristen en liefhebbers voor lowbudget-tarieven daar kunnen overnachten en ontbijt kunnen krijgen.

De openingshandeling vond maandag plaats met een groep genodigden, en werd voltrokken door burgemeester van der Laan die op een grote rode knop drukte. Met een symbolische rook die boven de trein zichtbaar werd, kon de trein vervolgens opengesteld worden voor iedereen en vonden er rondleidingen plaats.

Rijtuigen

De rijtuigen hebben vroeger dienst gedaan als nachttrein tussen Rome en Zürich. Deze hebben na hun dienst vele jaren aan de kant gestaan, waarna Harry die Boer het initiatief nam om ze om te bouwen tot uniek hostel. Deze heeft uiteindelijk met dank aan de gemeente van Amsterdam een standplaats naast het station van Amsterdam Sloterdijk gekregen en ligt direct naast het spoor. De locatie is volgens de Train Lodge ideaal voor toeristen omdat deze zich op een toeristische knooppunt bevindt. Zo kunnen zij op loopafstand het station of de bussen bereiken om interessante plekken van Nederland te ontdekken, zoals bijvoorbeeld de Keukenhof in Lisse of de Zaansche Schans.

De omgebouwde trein heeft vier slaaprijtuigen en een buffetrijtuig. Het buffetrijtuig die ook dienst doet als receptie, is afkomstig van de Belgische Spoorwegen. Zodra alle rijtuigen van het hostel open zijn gesteld bevat de trein 132 bedden met 6 bedden per kamer. Op dit moment wordt er nog hard gewerkt om twee andere coupe's te openen, maar de gasten kunnen vanaf nu al boeken en inchecken en de eerste coupe's al gebruiken. Hierbij wordt er samen gewerkt met AirBNB en HostelWorld.

Boeken kan via de website, maar ook via AirBNB of Hostelworld.Foto's: Treinenweb