Jongen redt onwel geworden man van spoor

De 23-jarige Robbert Reinders uit Overijssel heeft donderdag in Almelo het leven van een man gered. Deze persoon raakte onwel op het station en viel op het spoor, terwijl er een trein in aantocht was. De student aarselde geen enkel moment en haalde de man van het spoor vandaan, waarbij hij hulp van twee vrouwen kreeg die de man op het perron konden trekken.

,,Ik ben er in een reflex naartoe gesprongen'', vertelt Reinders een dag later aan het Algemeen Dagblad, die alles in een soort versnelde roes beleefde. Zo is alles bij hem niet geheel duidelijk wat er uiteindelijk gebeurd is. ,,Ik weet ook niet wie het is en hoe het nu met hem gaat. Dat zou ik wel heel graag willen weten. Ik zag wel direct dat er iets goed mis was met de man. Hij was heel verkrampt en afwezig tegelijk.".

Al snel kon NS-personeel de zorg over de gevallen man op zich nemen. De reddende engel kon hierop zijn reis weer voortzetten. "Er was inmiddels zoveel hulp, dat je dan alleen maar in de weg loopt. Mijn vrienden waren wel geschrokken. 'Wil je dat nooit meer doen", zeiden ze.


Foto: T. Houdijk