Voorlopig geen extra camera's door intrekken aanbesteding

Het duurt waarschijnlijk nog maanden voordat er daadwerkelijk extra cameratoezicht is op dertig risicovolle stations, zoals toenmalig staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur deze zomer beloofde. ProRail heeft de aanbesteding van de camera’s ingetrokken, meldt de Telegraaf woensdag.

De aanbesteding voor nieuwe camera’s was al gaande toen ProRail zich oriënteerde op draadloze camera;s. Hierop besloot het spoorbedrijf de aanbesteding weer terug te trekken. ProRail spreekt van "voortschrijdend inzicht". Volgens hen is "draadloos moderner en de camera’s zijn makkelijker en sneller te installeren.”

Inmiddels zijn er op twaalf risicotstations al wel nieuwe camera's opgehangen, meldt ProRail. "Daarmee bleven we onder de aanbestedingsgrens en konden we dus al beginnen." Voormalig staatssecretaris Mansveld trok eerder dit jaar 13,3 miljoen euro uit voor cameratoezicht op dertig kleine en middelgrote stations. De aanleiding was de grote golf aan incidenten waarmee het spoorwegpersoneel afgelopen jaar geconfronteerd werd. Hierop werd een groot pakket aan maatregelen genomen, waaronder extra cameratoezicht .

CCTV / Foto: Niall Green
Foto: Niall Green

 

Bron: Reformatorisch Dagblad