ProRail brengt gele tape aan op gevaarlijke trap station Arnhem

Een tijdelijke markering van fel-gele tape moet er voor zorgen dat de trap van de stationshal naar het kantorenplein op station Arnhem op korte termijn weer open kan. Deze trap is vorige week, na de ingebruikname op 29 oktober afgesloten nadat er twee mensen gewond raakten toen ze de treden over het hoofd zagen.

Het aanbrengen van de tape is een tijdelijke situatie. Vanaf de ingebruikname waren er al witte bolletjes op de traptreden aangebracht, maar deze vallen blijkbaar niet op. Spoorbeheerder ProRail hoopt die afzettingshekken bij de trap donderdag of vrijdag weg te kunnen halen. "Zodra de felgele signaleringstape binnen is die we nu hebben besteld, gaan de hekken weg", aldus een Prorail-woordvoerder. Reizigers kunnen zodoende ook omlopen via de roltrap.

Daarna gaat ProRail samen met architect Ben van Berkel in gesprek over een permanente oplossing.

De trap en de terrassen boven in de nieuwe OV terminal zijn niet bedoeld als looproute. Op het nog leegstaande terras zal op termijn een koffiebar worden ingericht. Het nieuwe station in Arnhem wordt a.s donderdag 19 november officieel geopend. Mogelijk zal deze opening plaatsvinden met hulp van de recent aangetreden staatssecretaris Dijksma.


Station Arnhem, tijdens de bouw.
Foto: Abdency