NS noemt poortjes Rotterdam succesvol tegen zwartrijders

De toegangspoortjes op Rotterdam Centraal zijn volgens de NS een succes. Mensen kunnen het station sinds twee weken alleen nog maar in of uit met een geldig vervoersbewijs. Dat heeft geresulteerd in ruim duizend boetes, maar ook in de verkoop van meer losse kaartjes.

Aan het begin van deze maande werden de poorten op Rotterdam gesloten. Het is het eerste grote station in Nederland die nu alleen bereikbaar is door in te checken. Net nadat de poorten werden gesloten werd bekend dat veel zwartrijders over de poortjes heen konden springen. Op vragen uit de politiek of de poortjes niet aangepast moeten worden heeft de NS geantwoord dat ze daar niet aan zullen meewerken, en dat mensen gewoon een bekeuring krijgen bij het onrechtmatig op een alternatieve manier omzeilen van de poortjes.

Utrecht Overvecht

Ook stond het station van Utrecht Overvecht volop in de discussie, omdat dit station deze week voor het eerst alleen toegankelijk was met een ov-chipcard. Veel buurtbewoners gebruikten het station om van de ene kant naar de andere kant van het spoor te komen, aar dat is nu niet meer mogelijk zonder OV-kaart.

Bron: RTV Utrecht