Amerikaanse Amtrak bezuinigt ondanks treincrash

Ondanks dat het fatale treinongeluk in Philadelphia voorkomen had kunnen worden als de trein een automatisch remsysteem had gehad, moet de Amerikaanse vervoerder Amtrak het toch doen met minder overheidsgeld. Het Amerikaanse Congres besloot enkele uren na de crash alsnog te bezuinigen.

De Verenigde Staten zitten al enige tijd met het spoorwegbedrijf in de maag. Om de techniek van het spoorwegbedrijf te verbeteren, zodat het beter zou kunnen concurreren met andere bedrijven, wouden de Democraten uiteindelijk 4 miljard dollar investeren. Hiermee zouden er betere veiligheidssystemen kunnen worden gerealiseerd en oude apparatuur kunnen worden vervangen.

Volgens afgevaardigde Steve Israelwerd er verwacht dat de overheid zou investeren in de veiligheid van de Amerikaanse spoorwegen. Maar met de ontsporing van dinsdagavond "hebben we hen teleurgesteld," aldus de Democraat.

Ongeluk

Zeker zeven mensen kwamen om tijdens het treinongeluk. Ook raakten meer dan tweehonderd mensen gewond toen de trein ontspoorde na een scherpe bocht. De trein was niet uitgerust met een automatisch remsysteem dat de ontsporing op hoge snelheid had kunnen voorkomen. De trein zou volgens onderzoek minstens twee keer zo hard hebben gereden dan was toegestaan.


Een trein van Amtrak in de Verenigde Staten (Foto: Braniff747SP; Wikipedia)

Bron: Foknieuws