Trein ontspoord in Teuge door aanrijding met auto

In Teuge is zondagochtend even voor 9.00 uur een passagierstrein ontspoord door een aanrijding met een auto. Hierbij is de automobilist om het leven gekomen. Door de aanrijding is er een grote ravage ontstaan en zal het treinverkeer tussen Apeldoorn en Deventer de gehele dag plat liggen.

De auto en de trein kwam in botsing op een spoorwegovergang bij Teuge. Over de exacte toedracht is nog niks bekend, ook de identiteit van het slachtoffer die zich in de auto bevond is nog niet bekend.

Volgens een NS-woordvoerder zaten in de trein drie personen, die niet gewond zijn geraakt. Het ongeval veroorzaakte een ''grote materiële ravage'', aldus de politie. De trein is volgens NS en Prorail naast het spoor terechtgekomen en de bovenleiding en de bovenleidingportalen zijn beschadigd geraakt.

Reisadvies

Door het ongeluk is vermoedelijk de hele dag geen treinverkeer mogelijk tussen Amersfoort en Deventer, meldt NS. Mogelijk zal er maandag ook geen treinverkeer mogelijk zijn.

Reizigers tussen Deventer en Utrecht kunnen via Arnhem reizen, tussen Amersfoort en Deventer is het beste via Zwolle te gaan, aldus NS. De vertraging is meer dan een uur. De internationale trein naar Berlijn zal worden omgeleid worden via Almere en Zwolle.

Bron: Nu.nl