NS slaat steeds minder stations over

In 2014 sloegen machinisten 230 stations minder over dan in 2013. Dat schrijft staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur) dinsdag aan de Tweede Kamer.

Tussen 2010 en 2013 nam het aantal overgeslagen stations elk jaar toe. Volgens de staatssecretaris zal de daling van het aantal overgeslagen stations dit jaar nog minder worden. Dit zou te maken hebben dat de NS dit jaar ,"nog strenger om zal gaan met het overslaan van stations'' en dit zal naar verwachting resulteren in een verdere daling.

De meeste keren waarbij een trein de stations voorbij rijdt gebeurt op het traject tussen Nijmegen en Arnhem. De NS slaat de stations in deze regio vaak over om grote vertragingen te voorkomen.

Volgens de staatssecretaris gaat het bij het overslaan van stations om incidenten en niet om een structurele kwestie, aldus Mansveld. De NS werkt aan een aantal maatregelen om minder vaak tussenstations over te slaan.

Ongeplande stop

Vorig jaar werden vooral de stations Nijmegen Lent, Elst en Arnhem Zuid overgeslagen. Voor al deze stations reed de trein ruim 400 keer ongepland voorbij. Ook station Utrecht Overvecht wordt regelmatig overgeslagen. In 2013 stopte de trein daar ongepland 145 keer niet.

Bron: AD