Meer treinen tussen Rotterdam en Amsterdam

Reizigers kunnen vanaf 2016 elk kwartier met de Intercity Direct tussen Amsterdam en Rotterdam reizen. Momenteel rijden er in beide richtingen nog twee treinen per uur. De NS heeft laten weten dat de eerste wijzigingen in de dienstregeling al in de loop van dit jaar gaan plaatsvinden.

De vernieuwde treinen zullen al vanaf april dit jaar stapsgewijs worden ingezet. Eerst zullen er drie treinen per uur gaan vertrekken. Later zal dit uitgebreid worden naar vier treinen per uur in beide richtingen.

De reis per Intercity Direct is populair omdat de reistijd tussen Amsterdam en Rotterdam slechts 40 minuten bedraagt over het HSL-spoor, een half uur sneller dan via het 'gewone' spoor. Wel rijden de treinen nog steeds met een snelheid van 160 km/u, omdat de gebruikte rijtuigen en de locomotief niet sneller kunnen.

In eerste instantie zou de frequentieverhoging in het spoorboekje van 2017 worden opgenomen, maar omdat het getrokken reizigersmaterieel eerder beschikbaar is, worden de extra treindiensten ook eerder ingevoerd.

De NS breidt het aanbod uit om het aantal reizigers dat gebruikmaakt van de snelle treinverbinding aan te kunnen. Vaak zouden de treinen in de spits behoorlijk vol zitten.

Foto: Roel Hemkes (Flickr/CC)

Bron: AD