Winterweer legde treinverkeer West-Nederland plat

Door meerdere verstoringen konden er vanmorgen en een deel van de middag geen treinen rijden in het zuiden van het land, met name ten zuiden van Utrecht.

Het ging om de trajecten van en naar Roosendaal, Eindhoven, Den Bosch en Lage Zwaluwe. Ook reden er geen treinen tussen Rotterdam en Hoek van Holland.

Halverwege in de middag kwam het treinverkeer weer op gang, waarbij de gele dag volgens planning nog sprake zal zijn van een nood-dienstregeling waarbij de helft minder treinen zullen rijden.

Reactie Beter OV

Gisterenavond gaf de NS al aan dat ze een uitgedunde dienstregeling zouden rijden vanwege de verwachtte sneeuw. De Maatschappij voor Beter OV reageerde hierop vrijdagavond op met dat de NS aan 'Paniekvoetbal' deed:

Voor Beter OV vindt de voor morgen (red. zaterdag) door de NS en ProRail aangekondigde forse inkrimping van de treindienst buiten proportie. Daar komt nog bij dat op zaterdag spitstreinen sowieso niet rijden, hetgeen op zichzelf ook al wat lucht geeft qua drukte op het spoor. (...)

Het zo ongeveer halveren van het treinaanbod op veel belangrijke spoortrajecten in ons land is een veel te zware maatregel wanneer er slechts heel gewoon winterweer (een paar centimeter al dan niet natte
sneeuw, geen enorme vorst, geen storm) wordt verwacht.

Wel vindt de stichting het gepast dat er een nooddienstregeling op de plank bij de NS ligt.

Update: Reactie Beter OV toegevoegd en item geactualiseerd

Bron: NS