Eurostar-treinen urenlang gestrand door defecte bovenleiding

Tientallen reizigers hebben vannacht urenlang vastgezet in een donkere, koude Eurostar-trein. Twee Eurostar-treinen richting Londen en Brussel stonden acht uur lang stil bij Lille door een beschadigde bovenleiding.

Volgens het Vlaamse 'Het Laatste Nieuws' konden de treinen niet verder rijden en moesten ze acht uur wachten op een paar dieseltreinen die ze naar Lille moesten slepen. Niet alleen de lichten werden uitgeschakeld, ook werden de reizigers in de kou gezet omdat de verwarming uitviel.

Reizigers hebben met woede gereageerd op Twitter: "Urenlang in een donkere, koude trein en de wc spoelt niet door. Ik moet Twitter gebruiken voor informatie. Eurostar, waar zijn jullie medewerkers?" Er was vooral veel kritiek op de gebrekkige hulp en informatievoorziening.

Een woordvoerder van Eurostar heeft tegenover de Britse media gezegd dat de deuren van de gestrande voertuigen wel open konden, maar dat de passagiers uit veiligheidsoverwegingen de treinen niet mochten verlaten. Ze moesten wachten op de dieseltreinen die hen ophaalden. Het vervoersbedrijf bood via Twitter excuses aan.

Vanochtend om 5:30 kon de eerste trein weer verder rijden naar Lille. Daar konen de getroffen reizigers overstappen op een andere trein.