Treinverkeer tussen Amersfoort en Zwolle weer hersteld

Iets eerder dan gepland rijden de treinen weer tussen Amersfoort en Zwolle, nadat gisteren bij Ermelo de bovenleiding stuk werd getrokken door een vrachtwagen. Hierbij ontstond er een grote ravage en een hoop schade. ProRail heeft in de nacht van maandag op dinsdag de werkzaamheden uitgevoerd.

De ravage is ontstaan nadat een vrachtwagen met een kraan de bovenleiding stuk trok,en een slagboom kapot reed, Hierbij ontstond er een grote ravage waarbij het treinverkeer de rest van de dag stil moest worden gelegd, en reizigers tussen Amersfoort en Zwolle om moesten reizen. Ook raakte er een trein gestrand waardoor de mensen een stukje te voet naar de brandweerkazerne moesten lopen waar ze uiteindelijk met bussen werden opgehaald.

Volgens ProRail was er sprake van „een flinke ravage”, en is in de nacht van maandag op dinsdag de bovenleiding over een lengte van een paar honderd meter vernieuwd. Naar verwachting zou het treinverkeer pas tegen het middaguur weer van start kunnen gaan, maar vanwege de vlotte werkzaamheden konden de treinen al eerder weer rijden.

Bron: De Telegraaf