Laatste papieren treinkaartje gevonden door NS-medewerker

NS Medewerker Paul Ponsen kon zijn ogen niet geloven toen hij het voor elkaar kreeg om afgelopen woensdag nog een oud papieren treinkaartje te printen. Hij werd door een buitenlandse toerist gevraagd voor de route naar zijn bestemming terwijl hij zijn papieren treinkaartje liet zien.

Gezien de papieren treinkaartjes niet meer gebruikt mogen worden en dus ook niet meer geldig zijn, omdat men niet meer kan inchecken, vond de NS-medewerker het merkwaardig dat de toerist over dit kaartje beschikte. Na enig onderzoek heeft hij de bewuste automaat gevonden die de oude treinkaartjes nog kon printen. Direct nadat hij de proef op de som genomen had en een kaartje van Rotterdam naar Rotterdam Blaak heeft uitgeprint heeft de NS-servicecentrale de opdracht gegeven om de automaat buiten dienst te stellen.

Spoorwegmuseum

Sinds 9 juli van dit jaar is het niet meer mogelijk om een papieren treinkaartje uit te printen, waarmee de NS volledig op is gestapt op de OV-chipkaart. Het Spoorwegmuseum heeft aan het begin van die maand een beloning uitgeloofd voor diegene die het laatste treinkaartje in bezit zou hebben, deze is die nacht om 4:01 uur uitgeprint door een reizigster die een poging waagde, waarna de automaat direct op zwart ging.

Het is nog zozeer de vraag of het Spoorwegmuseum het treinkaartje van Paul nog wil hebben. Volgens  hen is de actie inmiddels al voorbij, en dat betekent dat Paul het geld waarschijnlijk niet krijgt. Als hij het toch nog krijgt, schenkt hij dit aan een goed doel, heeft hij laten weten aan het televisieprogramma Hart van Nederland.


NS Medewerker Paul Ponsen heeft laatste treinkaartje bemachtigd

Bron: Hart van Nederland